БНРСнимка: PexelsГермания  обяви област Търговище за рискова зона от заразяване

...
БНРСнимка: PexelsГермания  обяви област Търговище за рискова зона от заразяване
Коментари Харесай

Германия обяви Търговище за рискова зона

БНР

Снимка: Pexels

Германия  разгласи област Търговище за рискова зона от заразяване с ковид, което значи, че идващите от там в Германия ще би трябвало да са под карантина до излизане на негативен тест.

Германия дефинира за рискови районите, където броят на инфекциите надвишава 50 на 100 хиляди поданици за интервал от над 7 дни.

По-рано стана ясно, че има взрив на заболелите от Covid-19 в област Търговище.  През последното денонощие са регистрирани 18 нови случая .

Областният шеф заяви, че лечебни заведения от прилежащите по-малки общини ще поемат част от пациентите.

На ръба са опциите на Многопрофилната болница лекува пациенти с Covid- 19. Запълнени са 13-те кревати в инфекциозното поделение, преобразуваното за банкет на пациенти с Covid-19 второ вътрешно са настанени 27 заболели.

Търсят се разновидности лечебните заведения от прилежащите общини да одобряват част от пациентите. Болницата в Омуртаг към този момент има контракт за лекуване на пациенти с ковид, изясни регионалният шеф Митко Стайков:

" Вземаме превантивни ограничения болните според от това, в кой регион са на област Търговище да ги пренасочваме, дали в Омуртаг, дали в Търговище, с цел да може да разтоварим малко и търговищката болница “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР